יקנה"ז – טעה ואמר ברוך המבדיל בין קודש לחול

שאלה:

מי שחתם המבדיל בן קודש לחול במקום המבדיל בין קודש לקודש בליל הסדר שחל השנה במוצאי שבת . מה דינו. בבקשה אם אפשר מקורות לתשובה.

תשובה:

שלום וברכה

פוסקי זמנינו נחלקו בשאלה זו:

בשמירת שבת כהלכתה (פס"ב סכ"א) כתב שצריך לחזור, משום שזהו שינוי ממטבע שטבעו חכמים בברכות. אולם, בחזון עובדיה (פסח, עמ' רעב) כתב שאינו צריך לחזור, משום שיום טוב לגבי שבת נחשב קצת כמו יום חול, ואין זו טעות גמורה.