החזר חפץ שלא ידוע למי שייך

שאלה:

היתה לי בבית שקית שבה קלסר בדוק של תלמידה
אחרי כמה שנים רציתי סוף סוף להחזיר את הקלסר
וגיליתי בשקית אוזניות
יש שתי אפשרויות לבעלים על האוזניות לכאורה:
א. התלמידה בעלת הקלסר- אך היא לא זוכרת שהיו בשקית אוזניות (מדובר בכמה שנים)
ב. מישהי אחרת לא ידועה – יתכן ששמתי את האוזניות יחד עם הקלסר כי שתיהן היו מיועדות להחזרה, לשתי תלמידות שונות.
שאלתי:
האם עלי להחזיר את האוזניות עם הקלסר לבעלת הקלסר, או להשאיר בבית עד שיבוא אליהו?

תשובה:

שלום וברכה,

העובדה שהאוזניות נמצאו בשקית לא מוכיחה שהן שייכות לבעלת הקלסר  ומאחר והיא לא תובעת את האוזניות אין להחזיר לה את האוזניות. ויש לשמור עליהם עד שיבוא דורש, או עד שיבוא אליהו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בשני חפצים שנמצאו אחד בסמוך לשני, ומשם תלמד למקרה זה שאם נמצאו בידו והאחד לא מחייב את השני, ולא תובע את שניהם שלא יחזיר את שניהם לאדם אחד.