דמי שדכנות

שאלה:

שואל בשמו של השואלת.

הסיפור היה כך.
חבירה הכי טובה שלי בגיל השידוכים,
וראיתי בחור פצצה שהלב שלי אמר שהבחור הזה מתאים בשבילה,
וכל פעם שראינו אותו הייתי אומרת לה וואי זה שלך וכ',
ויש הבדל גיל של 7 שנים
אבל בסך הכל בחור מתוק,
הבחור הוא בן דוד שלי,
ולפני כמה שבועות אמא של הבחור באה לבית שלנו בתור דודה,
ובקשתי שחברה שלי שהיא תשלח לי תמונה יפה ממנה אלי לפלפון,
וכששלחה לי, שלחתי את התמונה תיכף לדודה שלי בפלפון,
והיא שואלת אותי מה זה מי זאת, ואני אומרת חבירה הכי טובה שלי,
האם את אוהבת אותה? והיא אומרת מה בשביל הבחור שלי? אמרתי כן,
אמרה לי בטח, ואז שלחתי דודה שלחה התמונה לבחור, ואז הבחור התחיל להתכתב איתי וגם התכתבתי באותו עת עם חבירה שלי, ואמרתי לה שהתלהבו ממנה, והבחור בירר עליה כל השאלות שבעולם כשלוש שעות ועניתי כל האמת, ורק היה לי קשה לדבר עם האמא של החבירה, וכן עירבתי את אחותי וגיסי שידברו איתה, אבל אני המשכתי לדבר עם החבירה ולשכנע, עד שהשתכנעה ממני, האמא השתכנעה מגיסי והוא נתן לה מספרי טלפון לברר, וביררה ומאוד נהנתה,
האמא של החבירה שאלה את האדמו"ר ביום שישי אם ללכת על זה, והוא ענה שיתקשרו ביום ראשון, ואמא של החבירה אמרה לגיסי שעדיין אין תשובה ואמר את זה לצד החתן אבל אני קבלתי מידע מדויק מהחבירה על תשובת האדמור ואת זה מסרתי לחתן ולאמא, ביום ראשון התקשרה האמא לאדמור והאדמור אמר שהאבא ידבר איתו, ואם הכלה אמרה לגיסי אין תשובה ומסר לאם החתן, ושוב אני עם מידע מדויק של החבירה אומרת לחתן ולאימו שכבר כמעט התייאשו את התשובה המדויקת ואז הם חיכו וקבלו תקווה, האבא התקשר ואדמור אמר לברר עוד, ושוב אני עם תשובה מדויקת וגיסי עם תשובה שהם רוצים עוד טלפונים לבירור, ואני וגם גיסי אמרנו שיש עוד מישהו שעדיין לא ביררנו אצלו, וגיסי נתן את המספר לאם הכלה. והאבא לא התקשר שוב לאדמור כי לא הריח לו השידוך, אז אני אמרתי לחברה שהיא תתקשר לאדמור, והתקשרה, והאדמור אמר שהאבא יתקשר, והאבא התקשר, והאדמור שכנע אותו לגמור את השידוך, ואז אני מעדכן את החתן ואימו על השניה הכל, וגם גיסי כמובן התקשר לאם החתן, לא נשכח שבכל הזמן הייתי בתיווך בין החתן והכלה שאלו אחד על השני, ועניתי כל הזמן,
וברוך השם קבעו פגישה שארך 3 שעות ואח"כ אני נשארתי היחידה שהקשבתי להתלבטויות והסיפוקים וההערות של שניהם, ועניתי ושאלתי ועניתי,
והסכימו לעוד פגישה שאת זה גיסי סידר היכן יהיה המקום, ודברו 6 שעות ואחרי נגמר השידוך כשהחתן צועק לי כל הזמן את השדכנית בלעדייך לא היה כאן שידוך, וגיסי היה בעיקר המדבר עם אם הכלה וזורק מילים לאם החתן ואני מדברת כל הזמן עם הכלה החתן ואימו,
השאלה למי הולך כסף השדכנות?

סליחה על אורך ההודעה אבל כדי שיובן כל פרטי פרטים כתבתי את הכל.

תשובה:

שלום וברכה,

מצד החתן: הבחורה היא השדכנית שהציעה וניהלה את השידוך והיא צריכה לקבל את את מלוא הסכום. מצד הכלה: התשלום יתחלק בשווה בין הבחורה שהציעה לבין הגיס של הבחורה שהציע להורים. במקרה זה שהשידוך צריך שיהיה בהסכמת ההורים והבחור – שניהם צד בשידוך והגיס פעל אצל ההורים והבחורה פעלה אצל החתן, ולכן מתחלקים בתשלום.

בהצלחה.