מתן אישור להתקנת סיב אופטי בבניין

שאלה:

שלום וברכה.
נציג חברת תקשורת הגיע אלי בתור ועד הבנין
וביקש שאחתום לו שאנו מאשרים להם "לחבר את הבניין לתשתית התקשורת הנייחת" שלהם. דהיינו שנאפשר גישה לשטחי הבנין על מנת לבצע את ההתקנה שיאפשרו גישה לאינטרנט מהיר מאד, טלויזיה בכבלים ושאר מרעין בישין. הוא ציין שכמובן אפשר להתשמש בזה גם להתחבר עם ספק אינטרנט כשר כגון אתרוג וכד'…

אציין ששאר הדיירים בבניין חילונים,
וכן שחברת תקשורת אחרת כבר התקינה תשתיות דומות של סיבים אופטיים בבניין בלא לבקש רשות מאיתנו.

השאלה אם מותר לי לאשר להם את התקנת התשתית או שיש בזה חשש של "לא תיתן לפני עיור מכשול" ו/או שאר איסורים.

תשובה:

שלום וברכה

אני לא חושב שזו זכותך כועד בית לסרב, זו זכות קנינית של הדיירים להתקין את זה בבנין, אתה בסך הכל נציג הבנין כדי שטכנית לא יזדקקו לחפש עם מי לדבר, נניח תסרב והם יאמרו למתלונן שסירבת, כמובן זה לא עובר… ולכן, כיון שלא מדובר על נתינת איסור שהרי אפשר גם להשתמש בכשרות, אין לך לסרב.