רטיבות שהתחילה לפני שדירה היתה בחזקתנו

שאלה:

קנינו דירה ויש רטיבות שם רטיבות שהתחילה לפני שקנינו
האם אנחנו צריכים לשלם על כך

תשובה:

שלום וברכה,

רטיבות נחשב למום במקח, וניתן לבטל את המקח בגין הרטיבות. אלא שבמציאות לא שווה לבטל את המקח אחרי רכישת הדירה כיון שהוציאו הרבה הוצאות כדי לרכוש את הדירה ולכן המוכר צריך לתקן את הרטיבות בדירה – אם הרטיבות הייתה לפני הקנייה.

בהצלחה.

מקורות:

במום שאפשר לתקן יש לתקן את המום, כמבואר בשו"ע סימן רלב סעיף ה. ולכן המוכר יכול לתקן את הנזילות שעשה. מלבד זאת מאחר שלא ניתן לבטל את המקח אחרי שעברו את הליך המכירה והוציאו הרבה כספים עבור הקנייה והעברת הדירה, ולא ניתן לבטל את המקח במקרים אלו יש לעשות ניכוי – כמבואר בשו"ע סימן שכא, ואף החולקים שלא עושים ניכוי נאמר דווקא במקום שאפשר לבטל ולא במקרה שיש הפסד ממון אם יבטלו את המכר.