תפילין

שאלה:

שלום הרב,
אם כשאני שם את התפילין על היד אז איפה שהאמה(לא האצבע האמצעית) מתקלף ךי קצת העור ויוצא קצת דברים לבנים כאלה, זה חוצץ לענין תפילין?
ועם ברצועה של תפילין של ראש החלק ה"שחור" (למרות שברצועות של התפילין שלי שני הצדדים שחורים) ברצועה קצת התקלף הצבע(החומר הבוהק) זה משנה?

תשובה:

אם יש חתיכות כבר תלושות תוריד אותם, השאר אינו חוצץ וגם הצבע הבוהק אינו מעכב העיקר ששחור.

ערב טוב.