תפילין לגידם ביד שמאלו

שאלה:

אני גבר גידם ביד שמאל עד המרפק.
אני מניח תפילין של ראש .בעבודה שלי עובדים רק ערבים מוסלמים ונוצרים.
האם מותר לי לבקש מהם לעזור לי להניח תפילין ביד ימין מאחד מהם ?כי אני לא יכול לבד.
תודה רבה.
בכבוד רב לרבנים.

תשובה:

שלום וברכה

ראשית אני חייב לציין, שכיון שידך מהמרפק ולמעלה קיימת ב"ה, הרי שחובה להניח שם תפילין, לא רק בשל ראש אתה חייב. ולעצם שאלתך לגבי תפילין של ראש על ידי גוי, למעשה הכרעת הפוסקים שניתן להניח על ידי גוי כיון שעיקר המצוה שיהיו מונחים עליו ולא עצם פעולת ההנחה, ראה כף החיים סי' כז ס"ק ח, מנחת שלמה ח"ב סי' ד, ציץ אליעזר חי"ג סי' ז, יביע אומר ח"ט סי' צ ועוד רבים.

בריאות טובה וחיים שמחים!