לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לשון הרע על עסק

שאלה:

היינו במסעדה בחו״ל שבבעלות יהודית, הובטח לנו כקבוצה גדולה כל מיני דברים שלא התקיימו ועוד כמה דברים שליליים.
האם מותר לפרסם תוכן שלילי עליהם ברשת?

תשובה:

שלום וברכה,

אם יש בסיפור משום תועלת מותר. ואם אין בסיפור שום תועלת – אסור. וגם במקרים שהסיפור לתועלת, צריך שימלאו שבעה תנאים שהזכיר החפץ חיים ואלו הן: 1. שיראה בעצמו ולא ששמע מאחרים. 2. שלא יחליט מהר שהשני פעל שלא כדין, אלא יתבונן היטב האם השני עשה עוול. 3. שיוכיח את החוטא תחילה בלשון רכה. 4. שלא יגדיל את העוולה יותר ממה שהיא. 5.  שיתכוון לתועלת ולא לנקמה או שנאה. 6. אם יכול לסבב שתגיע התועלת בצורה אחרת. 7. שלא יגיע לו נזק יותר מכפי הדין.

בהצלחה.

מקורות:

ראה חפץ חיים כלל י.