פורס מפה ומקדש

שאלה:

האם כבוד הרב יוכל לפרט את כל הבעיות ההלכתיות שיש בדין פורס מפה ומקדש, למי שאוכל את סעודת הפורים ונכנס לשבת כך….
[כי ישנם רבים שעושים את הסעודה לאחר המנחה ובהגיע הלילה פורשים מפה ומקדשים, לפי כמה מפוסקי ההלכה]
אני מתכוון בעיקר לכל הספיקות בהלכה שיש בענין זה
תודה רבה

תשובה:

הבעיה כאן בעיקר היא לגבי הנושא של האם לברך שוב המוציא או לא, מחלוקת גדולה, ראה סי' רעא סעי' ד, וכן לגבי על הניסים ורצה, שהם תרתי דסתרי, ראה משנה ברורה תרצה,טו.

פורים שמח.