מגילה בירושלים השנה שלא במניין

שאלה:

שלום וברכה.
נתבקשתי לקרוא את המגילה הערב בשביל משפחה שלא יצאה מהבית מתחילת הקורונה.
רציתי לדעת באופן כללי עד כמה נחוץ מניין בירושלים.
ולגביהם, מה הדין לגבי הברכות.
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה כידוע נחלקו הדעות, לדעת המשנה ברורה בירושלים השנה זה נחשב מגילה שלא בזמנה שחייבים בעשרה ולדעת החזון וכך אגב היה המנהג להורות בירושלים, ניתן גם השנה לקרוא ביחד, וזאת משום שלדבריו זו מגילה בזמנה, וכן הנושא של עשרה גם שלא בזמנה אינו מעכב. בשכונת נווה יעקב פירסם רב השכונה הגאן רבי צבי וובר הוראה שניתן לברך גם ביחיד, על סמך דברי החזון איש ואין חשש.

פורים שמח.