בשרי

שאלה:

שלום וסליחה מראש יש לי שאלה קצת מוזרה …
יש לי התערבות עם אחותי
יש לנו חיות ואנחנו נותנים להם לאכול בצלחת חזה עוף ומערבבים עם האוכל שלהן שהוא גם בשרי ולא כשר כמובן, לפני שבוע וחצי אח שלנו הקטן לקח מברשת איפור של אחותי ושם בצלחת עם החזה עוף והאוכל הלא כשר , היום היא התאפרה עם המברשת הזו והיא שכחה שזה נגע באוכל לא כשר כי על המברשת גם לא היה לכלוך היא מרחה עם המברשת גם על השפתיים ועכשיו היא טוענת שהיא בשרית ואמרתי לה שלא אבל היא אמרה שהיא מפחדת בגלל שזה נגע באוכל לא כשר והיא לא יודעת אם היא נחשבת לבשרית
נכון שהיא מדברת שטויות והיא לא בשרית בכלל

תשובה:

יש כאן נושא של מאכל לא כשר, ולא רק של בשרית או לא, אבל למעשה יש להניח שלא היה כלום וגם אם היה לא נשאר על שפתיה כלום, היא ודאי לא בשרית אבל גם אין חשש של מאכל לא כשר.

פורים שמח