ריבית בין אב לבנו

שאלה:

שלום שאלה
אם בן עשה קניות לבן מכספו והאב אמר שיחזיר והאב עיגל קצת לדוגמא קנו ב130 והאב החזיר 200 יש צד לומר שזה ריבית

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר האב מחזיר לבנו יותר יש בדבר משום איסור ריבית. ואף שאב לבן נותן מתנה ולא מחמת הריבית נפסק בשו"ע שאסור להלוות להן וללות מהם בריבית, משום שיבואו להיכשל באיסור ריבית עם אחרים.

מקורות:

שולחן ערוך יורה דעה סימן קס סעיף ח ובנו"כ שם.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כן אבל השאלה אם הבן ישאל את האב האם הסיבה היא בגלל ההלוואה שנותן לו יותר ויגיד לו שלא אלא כדי שיהיה לו לקניות אם יצטרך לבית ושזה יהיה שלו האם יש בכך ריבית

  2. יש בזה בעיה של ריבית, כיון שמחזיר תוספת עם הפירעון חוב, ואפילו שבדעת האב שנותן בגלל הוצאות אחרות, אסור לו לתת עם יחד עם הפירעון כדי שלא להטעים טעם ריבית.