בגדי יום טוב בפורים

שאלה:

שלום. מצד אחד ראיתי שכתוב בהלכה שיש ללבוש בגדי יום טוב בפורים, אבל אם אבא שהולך עם בנו לקריאת מגילה רוצה גם קצת להתחפש, איזה כובע אחר וכד' , ודאי שלא לובש כך ביו"ט, זה בעיה? ואם לא, אז רק למי דלא רוצה להתחפש כתוב בהלכה שישים בגדי יו"ט? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

הבסיס הוא בודאי בגדי יום טוב, אלא שמי שמתחפש קצת משום שמחה חורג קצת מהכלל הזה. ומכל מקום, אישית אינני רואה מקום לאדם מבוגר לבוא מחופש לתפילה, הרי כך לא יוכל להתפלל שמונה עשרה, שבזה יש הלכה להיות כעומד לפני מלך, ולהחליף אחרי שמונה עשרה לתחפושת זה לא כל כך מעשי. וגם בעת קריאת המגילה אינני רואה טעם להיות מחופש ככל שמדובר באדם מבוגר. צריך לזכור מה זה בית כנסת ומה עושים מחוצה לו. רק כובע אחר, ורק בעת המגילה, זה בסדר. השאר יהיה בגדי חג.

פורים שמח.