הכנת קריאת המגילה בלילה

שאלה:

שלום הרב- האם ניתן להכין את הפרשה/מגילה בלילה? השאלה מצד הדין שאין לקרוא מקרא בלילה.
תודה

תשובה:

מי שמקפיד שלא לקרוא מקרא בלילה, ראוי שיכין את המגילה ביום ולא בלילה, אבל מי שאינו מורגל ללכת בכל דבר על פי קבלה, אינו מחוייב בכך, ובודאי אם זמנו דחוק ואין לו פנאי ביום, או שיגרום לו הדבר לביטול תורה, ודאי יכין בלילה, שהרי זה צורך מצוה וגם צורך רבים, וזה דבר גדול.

פורים שמח.