בשר וחלב

שאלה:

חלב חם שנתז בסיר בשרית על האש אבל רק בחוץ למה האוכל שבתוך הסיר יהיה אסור
הטעם החלב שבחוץ כשיגיע בפנים הסיר אחרי שעבר דופן ברזל של הסיר איך יכול לטרף האוכל בשרי שבתוך הסיר
השאלה נשלת בלי ליכנס ב התר של ביטול בשישים
תודה מאוד על התשובה

תשובה:

החשש הוא כמובן שהחלב מפעפע בכל הדופן ונמצא שהוא בולע מבפנים ומבחוץ טעם בשרי וחלבי כאחד ונעשה טרף.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אבל איך יכול ליות שאחרי שמפעפע מבפנים שהחלב הזה יהיה לו עוד טעם של חלב ;אחרי שעבר הדופן של הסיר
    ועוד שבהלכות של נותן טעם לפגם החלב לא עובר שום דופן של הסיר ובסוף מותר לאכול