לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

כדור שעף מחוץ למגרש והזיק רכב

שאלה:

שיחקתי כדורגל בשער וכאשר שחקן בעט בעיטה הדפתי, הכדור עף מעל לגדר ופגע במראה של רכב ושבר אותה. הרכב לא חנה במקום המוגדר כחנייה והמראות היו פתוחות למרות שהבעלים ידע שהוא בצמוד למגרש כדורגל.
האם אני צריך לשלם על המראה השבורה מבחינה הלכתית?

תשובה:

שלום וברכה,

מי שהדף את הכדור ומעשיו גרמו לנזק של הרכב חייב לשלם על נזק הרכב.

בהצלחה.

מקורות:

יש כלל בנזקין שאם אחד ברשות ואחד שלא ברשות והזיק הברשות ללא ברשות פטור – שו"ע חו"מ סימן רעח. במקרה זה לא להחליט שמי שהחנה את הרכב מחוץ למגרש שנחשב שלא ברשות. אם היה מחנה את הרכב בתוך המגרש  והמזיק לא היה רואה אותו היה פטור. אבל כאן השחקן צריך לדעת שאולי יש רכב מחוץ למגרש, ולאם מעיף את הכדור מחוץ למגרש עליו לשאת באחריות הנזק.