לחם משנה – לחם פרוס בניילון

שאלה:

בהלכה מבואר שחלה שנשברה אפשר לתקן ע"י קיסם
האם יועיל גם לעטוף ע"י ניילון נצמד ובכך נראה שלם

תשובה:

שלום וברכה

בשו"ת משיב דבר סי' כא כתב שגם עטיפת לחם פרוס בניילון תועיל לענין לחם משנה, כמובן זה רק בדיעבד שאין לו לחם שלם, זה אינו פתרון של לכתחילה…

יום נעים.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. במחילה, .
    המשיב דבר סובר שלחם שבא לפנינו כשאינו שלם מיקרי שלם לענין לחם משנה, ויישב בזה מנהג ר' חיים מוולאז'ין, ולא דיבר מענין עטיפת הלחם כלל. וגם לדבריו, אם נפרס לפנינו דלא מיקרי שלם לא יועיל עטיפה בנילון.

  2. כן, הלכתי בזה שבי אחר אחד המלקטים, אבל ראה בכף החיים סי רעד ד שבכל אופן לא ניכר שהוא חצוי, לאו דוקא בקיסם – זה מועיל.