שכר שבת

שאלה:

שלום,
המשנ"ב בסימן רמג ס"ק טז כתב "…משא״כ אם השכירו לימים דמדינא אסור משום שכר שבת לכן אפילו הביא האינו יהודי מעצמו מעות אסור לקבל הימנו…" שאלתי היא כזאת כאשר אדם השכיר לגוי לימים שזה אסור מן הדין האם בדיעבד יהיה מותר לקבל את הכסף כאשר היהודי לא מקבל את הרווחים של השבת דהיינו אם על 7 ימי עבודה משלם הגוי 7000 שח אז היהודי יקבל 6000 ואז יוצא שאינו מקבל שכר שבת או שגם בזה דיבר המשנ"ב, כמובן בדיעבד,
אשמח למקורות, תודה רבה וישר כח על התשובות המחכימות.

תשובה:

ברור שהכוונה היא לשכר השבת בלבד, כלומר אסור לקבל את שכר השבת אבל למה שיהיה אסור לקבל את שכר שאר הימים? המקור הוא המשנה ברורה הזה עצמו שציינת, כלומר ברור שכך כוונת הדברים.

בהצלחה