הנאה מחילול שבת – שער חשמלי של שכנים

שאלה:

שתי משפחות, שכנים זה לזה, המשתפים ביניהם שער חשמלי אשר כל פתיחה וסגירה שלו עולה כסף. עד עכשיו התחלקו ביניהם חצי-חצי במחיר החשמל הכרוך בהפעלת השער.

אחת המשפחות טרם זכו לשמור שבת ומועדי ישראל -הציעו מטוב ליבם, ויש שיגידו שמדינא הציעו, לקזז מהשכנים הדתיים את ה50+ שבתות שישנם כל שנה + מועדי ישראל בהם הדתיים כמובן שובתים ואילו המשפחה המכונה 'חילונית' מרבים ביציאות וטיולים (ככה שמרבים בשימוש בשער).

האם קיזוז שכזה אסור שכן יביא להנאה מחילול השבת של השכנים? או ששרי לקזז כי כל שכן בסה"כ משלם את מנת חלקו בשימוש (ואולי אדרבה קיזוז שכזה יגרום למשפחה החילונית להתחשב פעמיים לפני כל הפעלה של השער).

תשובה:

לא הבנתי איזו הנאה יש כאן מחילול שבת. את לא נהנה ממה שהם חיללו, אלא הם משלמים על ההנאה שלהם. מדובר בחשמל שהם צרכו והם משלמים אותו. אינני רואה בכך כל איסור.

בשורות טובות.