טעות בתפילה, נדר

שאלה:

שלום הרב,
סליחה על השאלות, אנסה לשאול ככה שהתשובות יהיו בכ ולא כדי לא להטריח את הרב.
1) אם קצת התבלבלו לי המילים ב "והיה אם שמוע" וחזרתי לתחילת ו"היה אם שמוע",
זה בסדר/מעכב?

2) אם שאמרתי שנים מקרא ואחד תרגום (לפי זכרוני) חזרתי עת פסוק כמה פעמים כי חששתי שלא הגיתי נכון את הניקוד, אז אמרתי לעצמי שאם אני אחזור עוד פעם אני לא יכול לאכול היום, וחזרתי שוב פעם.
זה נחשב נדר?

תשובה:

שלום וברכה

1. אין כל בעיה.

2. לדעתי הנדרים האלו אצלך אינם רצוניים, ובטח הפרתם לא רצונית, ולכן אין כאן נדר כלל.

בשורות טובות.