האם צריך לעשות התרה

שאלה:

שלום לכבוד הרב שמי אסתר ויש לי 2שאלות 1: כבר כמעט שנה אני מצטרפת לקבוצה של קוראי תהילים בשבת ומבקשים ממני לקרוא בכל שבת יום מסוים בתהילים ולפעמים בשבת אני לא זוכרת איזה יום ביקשו ממני לקרוא ועלכן רציתי להפסיק לקחת על עצמי ליקרוא איתם ולקרוא בלי נדר לבד כמה פירקי תהילים האם אני צריכה התרה כדי להפסיק ליקרוא יחד עם הקבוצה שאלה 2: בהבדלה של מוצאי שבת הייתי קוראת תהבדלה בסידור מאליהו הנביא אליהו התשיבי אליהו הגילעדי והלאה וכבר ולאחרונה כבר כמה פעמים שאני מתחילה תהבדלה בסידור מיקטע התפילה ראשון לציון הינה נא ולירושלים מבשר אתן וכ'ו האם אני צריכה התרה עלכך?תודה רבה לכבוד הרב .

תשובה:

שלום וברכה

כל הדברים האלו לכתחילה לא התכוונת שיהיו לעולם, אלא רק מתי שתרצי, ולכן לא צריך התרת נדרים.