תרומות – לחץ כאן

צליית בשר שנמלח עם כזה שלא נמלח

שאלה:

-כשרוצים לצלות בשר לא מלוח,
מותר לשים באותו רשת (גריל) בשר מלוח עם הבשר הלא מלוח (כמובן לא הכל מעורבב אלא עם הפרדה)?

-ואחר שצליתי הבשר (הלא מלוח), מותר לשים באותו מקום בשר אחר מלוח כבר כדי לצלות? (כי האש משאב שאיב)
או שצריכים להכשיר את כל הרשת?

תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

לשים אחד ליד השני בלי שנוגע אפשר כיון שהדם שיוצא נשרף ובצלייה בשר אינו בולע, אבל לשים אחד על השני ממש אסור.

מקורות:

שו"ע יו"ד גע,ד, וראה מחזיק ברכה שם ס"ק טו.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל