פסח על הפתח

שאלה:

כתוב בהרבה מהספרים שבמצרים הקב"ה פסח על הפתח, על "פיתחו לי פתח כחודו של מחט.."
אבל הם עשו צעד ענק: צלו את אלהי מצרים?
ב. איך קורבן פסח התבצע? רק שחטו בבית המקדש והביאו הביתה וצלו ואכלו? אז למה זה נקרא קרבן? לא הקריבו?
ג. מתי צלו: בליל פסח או בערב פסח?

תשובה:

שלום וברכה

נכון הדבר שיציאת מצרים היתה באתעוררותא דלעילא, גוי מקרב גוי, עם ישראל היו שקועים במ"ט שערי טומאה ולא היו ראויים להגאל, והקב"ה הוציאם גוי מקרב גוי. זה שצלו את אלוהי מצרים אינו סימן כיון שלכתחילה הם לא עבדו עבודה זרה זו.

אתה רומז לדברי יונתן בן עוזיאל על הפסוק ואשא אתכם על כנפי נשרים שהק"ה לקח את כולם לירושלים, הקריבו את הפסח וחזרו איתו לצלותו במרים, לא הבנתי מה השאלה "לא הקריבו"? כל קרבן פסח שוחטים בעזרה ואחר כך צולים ואוכלים זה הרי קרבן שלמים.

צולים בליל פסח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שורה אחרונה "צולים בליל פסח", לענ"ד חשוב להדגיש כי זה רק בשנים כמו השנה שע"פ חל בשבת. שהצליה לא דוחה שבת ויש לחכות עד הלילה. (מהנדירים ביותר. לאחרונה היה כך בשנת תשס"ח. לפני שלוש עשרה שנה) בשנים אחרות היו צולים מיד בערב החג. ובקשר לשאלת השואל, הרי ברור שהיזו מהדם על המזבח והקריבו את האימורים. כך שזה ככל קרבן שנאכל.

  2. תודה לרב ול"מעיר".
    זה שעמ"י לא עבד לעבודה זרה הזאת לא אומר שזאת לא פתיחת פתח.
    הרי תמיד משבחים את הנס הגדול שנעשה שצלו את אלוהי מצרים, והם לא פגעו בעמ"י.