נצרך לשירותים לפני התפילה

שאלה:

שלום הרב,
סליחה מראש על תוכן השאלה.
לפני שהלכתי לתפילת ערבית במוצאי שבת היו לי גדולים אך למרות זאת הלכתי לתפילה, עד שהגעתי לתפילה כבר לא היה לי גדולים כל כך דחוף אז התפללתי.
1. האם אני צריך לחזור ולהתפלל שנית,מה אם קידוש לבנה?
2. לפני מה *שאני יודע אין עוד מנין ערבית במוצאי שבת, עדין להתפלל ביחידות ולעשות שירותים או ההפך?
3. אדם איסטיניסט(לפחות בענין זה) שמתמש במגבונים ולא בנייר, מה עליו לעשות אם שכח לסחוט מגבונים מלפני שבת?
תודה רבה הרב ושוב סליחה עת תוכן השאלה.
שבוע טוב ומבורך הרב.

תשובה:

שלום וברכה

אדם שצריך לשירותים, ילך לפני התפילה גם אם על ידי כך יתפלל אחר כך ביחידות. אמנם בדיעבד שהתפלל כך, אם יכול להתאפק 72 דקות יצא ידי חובתו, אפילו בתפילת שמונה עשרה וכל שכן בשאר ברכות.

אין להשתמש במגבונים בשבת,ניתן להרטיב את המקום במים ואז לקנח בטישיו.

שבוע טוב ומבורך.

מקורות:

ראה פרטי דין זה בשו"ע ומשנה ברורה בסי' צב.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. שלום הרב,
    לא כל כך הבנתי את הבדיעבד,
    לאחר התפילה/בצאת שבת התפנתי ישר(פחות או יותר).
    אך אני *חושב ששמא התאפקתי לפני תפילת ערבית כ 72 דקות או יותר.
    איך אדם יודע כמה זמן הוא יכל להתאפק?

  2. שלום הרב,
    אני מניח שאם במקרה והתפילה היתה שעה נסיעה מהבית שלי אז אני חושב שכן.
    אבל מפני שהתפילה היתה קרובה לבנין אז שהגעתי הביתה לא עבר 72 דקות עד שהתפנתי.
    מה הדין?