השקעה בניירות ערך של ביטקויין

שאלה:

שלום רב,

היום ניתן לבצע מסחר בביטקוין לא ע"י רכישה ישירה של המטבעות, אלא דרך רכישה של ניירות ערך של תאגיד נאמנות בשם:
Grayscale Bitcoin Investment Trust (GBTC).
באופן זה ניתן להשקיע בביטקוין גם ללא קנייה ישירה של המטבעות.
האם מותר להלכה להשקיע בניירות ערך של ביטקוין?

תודה ושבוע טוב.

תשובה:

שלום וברכה,

הרכישה נערכת דרך תאגיד, ומאחר והמטבעות שייכות לרוכשים אין בכך איסור ריבית. אין איסור להשקיע בנירות ערך הקונה רוכש את הנירות ערך ואם מתייקר הרי שהרכוש שלו התייקר, ואין כאן הלוואה עם וריבית.

בהצלחה.