חוב כספי שלא שולם לי

שאלה:

שלום וברכה,
יש לי חברה טובה מאד שמבקשת דברים בלי לשלם עליהם/ מבקשת שאקנה לה דברים ופשוט לא מחזירה את התשלום עליהם, היא אומרת שתחזיר אך זה לא קורה. לדוגמא יש לה חוב ישן מלפני 4 שנים בסביבות 560 ש"ח חלק מהם עבור שעות עבודה בהוראה שאמרה שבית הספר אמור לשלם-שזה לא היה נכון, היא בעצמה תכננה לשלם על זה(אם הייתי יודעת שכך לא הייתי לוקחת את הסיכון הזה…), בהתחלה היא הזכירה לי פעם אחת שהיא אמורה להחזיר לי, בסוף זה לא קרה. בנוסף לכך חלק מהתשלום הוא עבור הדפסות ששילמתי מכספי הורי בטענה שהיא תחזיר אח"כ וגם זה לא קרה. כמו כן נסיעות למקום העבודה וכו' וכו'.
היום היא ממש לא זוכרת את הסיפור הזה וגם אם אזכיר לה היא תוכל לומר שהיא שילמה כבר. מה אני אמורה לעשות? ניסיתי לסלוח לה אבל אני לא מצליחה לשכוח מזה.

תשובה:

שלום וברכה,

ראשית, אם היא לא ישרה בעינייך אל תתעסקי איתה יותר.

לגבי העבר רצוי שתשלחי לה מכתב עם כל החובות שהיא חייבת לך, עם פירוט של זמנים וסכומים ותדרשי ממנה שתשלם לך מיד את כל החוב, ותצייני לה שאי תשלום נגרר באיסורי תורה. אם היא תכחיש או שלא תתייחס למכתב לא ניתן אלא לתבוע בבית דין.

בהצלחה רבה.