מנחה פעמיים

שאלה:

יש לי שאלה עם התפללתי מנחה יחיד נגיד בשעה 13:00 כי היה לי משהו וידעתי שלא יוכל במניין. לאחר מכן בוטל לי הדבר אני יכול ללכת שוב להתפלל מנחה גדולה במניין?

תשובה:

אי אפשר להתפלל פעמיים… הרי כבר יצאת ידי חובה ובזמנינו נהגו שלא להתפלל נדבה. אבל אתה יכול וכך גם מומלץ, ללכת לבית הכנסת לשמוע קדיש וחזרת הש"ץ.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. קדיש וחזרת הש"ץ? אולי כבוד הרב התכוון קדיש וקדושה. איזה טעם יש לשמוע חזרת הש"ץ אם הוא כבר התפלל ביחידות? אולי יש איזה טעם על פי המקובלים שיהיו שתי תפילות אחת בלחש ואחת בקול רם.

  2. קדיש של האל הקדוש, אם עונה קדושה, ודאי לא "יברח" לפני סיום הברכה.
    אמן של שומע תפילה, יש עניין להדר אחריו? אני הבנתי שזה הובא עבור מי שמתפלל בצבור, שצריך להזדרז לענות.