אמן אחר ברוך ד' המבורך לעולם ועד

שאלה:

האומר קדיש יתום בערבית או דרבנן בשחרית אומר "ברכו", ואחרי שהציבור עונה לו "ברוך ד' המבורך לעולם ועד", הוא אומר שוב כמו שאמר הציבור היינו "ברוך ד' המבורך לעולם ועד".

אני שומע חלק מהקהל שעונים לו מיד "אמן". האם תוכלו לפרט מה פשר המנהג? היכן כתוב? ומי נוהג כך ?

בתודה מראש

תשובה:

יש קהילות שכך נהגו, בחסידות צאנז זה המנהג, אבל רוב ככל הקהילות אינן נוהגות כך, והסיבה מכיון שהמתפללים עצמם אמרו ברכה זו סמוך ונראה כשענו לברכתו ולכן לא צריכים לענות שוב אמן. אבל אדם שמאחר לבית הכנסת ואינו שומע את הברכו, רק שומע מה שהחזן חוזר ועונה ברוך ה' המבורך לעולם ועד, אכן יענה אחריו אמן. ומי שרוצה תמיד לענות אמן הרשות בידו.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' נז ס"ק ד.

הצטרף לדיון

תגובה 1