לא בדקה ביום ראשון של נקיים

שאלה:

שלום ,
אישתי עשתה הפסקת במוצאש ולא בדקה את היום הראשון היא יכול עדיין לטבול במוצאש?

תשובה:

שלום וברכה

אם היא לא בדקה ביום הראשון יש לדחות את הטבילה ליום ראשון בערב [במקרים מאוד דחוקים התיר הגר"ע יוסף לסמוך על המוך הדחוק הנמצא בגוף עד תחילת הלילה שיחשב כבדיקת היום הראשון, אבל זו לא הוראה המקובלת, בפרט כשלא עושים ממש בדיקה עם המוך רק מניחים אותו]. באופן זה, הבדיקה שעשתה למחרת תחשב כבדיקת היום הראשון, וכך היא ממשיכה לספור הלאה.