דם פציעה באשה מחמת הכנסת התקן נובה טי

שאלה:

שלום וברכה! אשה שישה שבועות אחרי לידה היתה ביום השישי של ההפסק טהרה (הראשון מאז הלידה) ובאותו יום התקינו לה התקן מניעה מסוג נובה טי, בהוראת הרב שלה טבלה רגיל למרות הדם הרב שיצא לה כיון שזהו דם פציעה (אעל אף שמקורו ברחם) אך קיבלה הוראה שלא לקיים את המצווה עד שיפסיק הדם. השאלה: האם זה איסור או מנהג? והאם קצת דם גם בעיה או רק אם יש הרבה??
תודה רבה.

תשובה:

אינני יודע, אנחנו רגילים להורות שהואיל ואין פתיחת הקבר בלא דם, כל התקן שרחב יותר מ2 מ"מ יוצר פתיחה שהיא לבד סיבה לפרישה ודיני נדה, גם אם לא היה דם כלל.