התערבות ילדים בחינוך ההורים

שאלה:

שלום,
יש לי שאלה על אבא שלי
קודם כל אני יודעת שהרב יגיד לי זה לא העניין שלך את צריכה לכבד אותם וכו' וכו' ולמרות זאת אשאל
אני בקשר טוב עם אבא שלי ולפעמים אני מעירה לו בעעדינו והוא זורם עם ההערה הוא לא נפגע בכלל
יש לי אח מעלי שהוא מאוד רגיש והוא לא מבין את מה שאבא שלי אומר-הוא לוקח את זה לא טוב
למשל אבא שלי אומר לו בבוקר לקום אז הוא אומר לו השעה רק 9 יש לך עוד זמן לישון והוא נפגע מזה מאוד
האם לומר לו שזה פוגע בו ושיחמיא לו על הדברים הטובים שהוא עושה במקום להעיר לו?
כי הוא בקלות יכול להיות חילוני מזה
הוא כבר היה חילוני וחזר בתשובה
אני מפחדת עליו
נכון שזה לא התפקיד שלי אבל אני דואגת לו הוא אח שלי

תשובה:

לא צריך לדאוג, מתפקידו של אבא להעיר לבנו כאשר הוא קם מאוחר, ולקום בשעה 9:00 בבוקר זה מאוחר לכל הדעות, יש זמן קריאת שמע ותפילה, תני לאבא לחנך כפי שהוא מבין, בעזרת ה' את ילדייך תחנכי כפי שאת מבינה.

שבוע טוב.