התחזקות שלא לגמרי לשם שמים

שאלה:

היי,
כבר חצי שנה שאני שומר שבת ובכללי רוצה להתחזק יותר אבל אני לא בטוח במאה אחוז שזה כדי לעשות את רצון השם מפני שאני בן שבע עשרה והכרתי לפני שנה מישהי דתייה שנתנה לי שהזכירה לי מאיפה באתי (סבא שלי רב)
למרות שאני ממש רוצה להתחזק באמונה אני עדיין לא בטוח שזה מגיע מתוך אמונה שלמה בהשם יתברך.
איך אני יכול לעשות זאת בביטחון שכל מה שאני עושה זה רק כדי לעשות את רצונו של השם ולא כדי לרצות אף אחד אחר?

תשובה:

שלום וברכה ידידי, לא כל כך חשוב כרגע מה המדרבן שלך, העיקר שאתה מאמין במה שאתה עושה, כלומר אתה לא משקר אף אחד, אלא באמת יודע שיש אלוקים ושהתורה אמת וממילא יש לקיימה. את האמונה הזו תוכל לחזק, יש הרבה מאוד ספרים והרצאות בנושא, וכל שאלה ספציפית שיש לך יש מקומות מתאימים לשאול ללמוד ולדעת. ככלל, עצם השאלה שלך מראה על אמונה חזקה מאוד! וזה נפלא!

בהצלחה רבה מאוד ושבת שלום.