הכשרת תבניות

שאלה:

בוקר טוב עשיתי בצק על זה בשר בתבנית בתנור ואח"כ עורבב לי התבנית עם תבניות אחרות מה הדין? 2 לקחתי רשת שמתי על המנגל חמש דקות ואח"כ שמתי על זה פיתה האם מותר לאכול פיצה עם חלב? ועם אוכל פיתה אני בשרי? (אין שמנונית על הרשת) תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

תבנית זו נעשתה בשרית בלי כל ספק, במידה והתערבבו התבניות, יש לנקות את כולן, להמתין 24 שעות ולהכניס לתנור נקי ריק ל40 דק' על חומו המירבי, זה יחשב ליבון קל וכולן פרווה, ואז לסמן את התבניות כרצונך, שלא תקרה טעות פעם נוספת. הכשרה זו מועילה רק באופן שלא עשו באותה תבנית באותן 24 שעות גם בשר וגם חלב.