מחבת חלבי שטוגנו בו קציצות עוף

שאלה:

אחותי שבאה לבקר טיגנה קציצות עוף במחבת חלבית, מבלי שידעה שהיא חלבית. גם אני לא ידעתי, ולקחתי לאכול. נשארו עוד קציצות, האם חל עליהם היתר אכילה כי יש את הבטל בשישים? כידוע שהרכב הקציצות הוא הרבה יותר מפי 60 של המחבת שגם ככה הייתה נקיה, ולא בת יומה.

במקרה והם אסורות מבלי שידעתי בדיעבד מה אני יכול לעשות?

נשארו עוד קציצות, האם מלכתחילה חל עליהם בטלות בשישים, או שהם אסורות באכילה.?

אחרי זה טוגנו לביבות פרווה בתוך אותה המחבת. מה דינם?

תשובה:

שלום וברכה

אין פי שישים במחבת כנגד הקציצות אבל זה עדיין מותר באכילה כיון שהמחבת אינה בת יומה, אולם המחבת נאסרה וטעונה הכשרה, והכשרה של מחבת זה דבר קצת סבוך, כיון שלצורך הגעלת כלים צריך נקיון מוחלט של הכלי וזה בלתי אפשרי במחבת, מה שהייתי מציע זה לנקות ככל שניתן, ואז להכניס לתנור ריק שאינו בן יומו וגם המחבת נקייה לגמרי ואינה בת יומה, ולהפעיל 40 דק' על החום המירבי, ליבון קל לדעת הרמ"א תנא,ד מועיל כמו הגעלה. לחילופין ניתן להעביר כמה דקות באש גדולה את כל חלקי המחבת.