ללמד לאחרים קורס שלמדתי

שאלה:

שלום כבוד הרב קניתי קורס ב500 שקל במסחר באינטרנט וחברים שלי רואים שאני עושה מזה כסף והם מבקשים שאני ילמד אותם ובגלל שזה כבר הרבה ילדים אני רוצה לקחת מהם כסף ואני ילמד אותם בעצמי לפי מה שלמדתי בקורס מותר לי לבקש מהם כסף? והאם בכלל מותר לי ללמד אותם במילים שלי?

תשובה:

שלום וברכה,

אחרי שלמדת בקורס והחכמת מותר לך ללמד אחרים ואפילו להקים קורסים מתחרים וללמד אחרים. האיסור חל אם מעביר את הקורס במקוון לאחרים, אבל אם הוא החכים ורוצה ללמד אחרים אין איסור בדבר. כך העולם בנוי שאדם מלומד מאחרים ומחכים ואח"כ מלמד אחרים.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה
    תוספת לשאלה
    אם למדתי קורס והמרצה אומרת שהחומר(ההקלטות והמצגות) אישי ולא עובר לאחרים ? האם זה לי להעביר את החומר כי כבר למדתי אותו?

    אשמח לקבל את דעת הרב בעניין

  2. שלום וברכה,
    קורס שרכשת אסור לך להעביר אותו לאחרים, הקורס מיועד עבורך ולא לאחרים, ואין הבדל אם למדת את התכנים או לא, הקורס מיועד עבורך בלבד.