הזמנה שסופקה ללקוח שלא כחוק

שאלה:

קניתי מוצר באמזון. עכשיו לפי חוקי החברה השליח אמור להחתים אותי בקנייה זו על קבלת המוצר. הוא לא החתים והניח את המוצר על יד הדלת, ומבחינת אמזון המוצר לא הגיע אלי והם רוצים לזכות אותי על המוצר. השאלה אם מותר לי לזכות בזה, לפי החוקים שלהם.

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לך להתלונן שלא קיבלת את המוצר, מאחר ואכן קיבלת את המוצר לידך. אולם אם הם מעצמם טועים וסוברים שלא קיבלת את המוצר והם שולחים לך מוצר אחר או זיכוי כספי מותר לך לקחת את המוצר החלופי או את ההחזר כספי.

בהצלחה.

מקורות:

כשקיבל את המוצר מאחורי הדלת נחשב שקיבל את המוצר למרות שלפי החוק הם לא רואים זבה כקבלה, מאחר ובפועל קיבל את המוצר. ואם הלקוח מתלונן שלא קיבל את המוצר נחשב שמטעה את הגוי, והרמ"א בריש סימן שמח הביא מחלוקת בלהטעות את הגוי והפוסקים נקטו לאיסור. אבל אם הם מעצמם שולחים הרי זה טעות הגוי ולכו"ע מותר.

אם היה מדובר בחברה בבעלות יהודית בכל מקרה היה אסור לקבל החזר או וצר חלופי והיה חובה ליידע אותם על הטעות.