מה היא הרגשה המחייבת בדיקה?

שאלה:

אני לא מצליחה להבין מהי הרגשה הלכתית.
אני מרגישה הרבה פעמים הפרשות יוצאות מהנרתיק ,
אני לא יודעת להבדיל אם זה בתוך הנרתיק או שזה רק ביציאה.
בקיצור לפי מה שהבנתי במידה ויש לאישה הרגשה אם לא בדקה תוך 5 דק היא יכולה להאסר.
מה עושים במצד שהאישה לא יודעת להבחין בודאות בהרגשה?
ב-אם לא בצוע בדיקה זה בעייתי?

תשובה:

שלום וברכה

מעבר לנדון בפוסקים מה היא הרגשת זיבת דבר לח, האם מדובר דוקא במשהו פנימי שהוא אינו מצוי כלל, או גם בזיבה מהנרתיק החוצה [ראה המחלוקת בחוות דעת בתחילת סי' קצ], אשה שרגילה שיש לה הרבה פעמים פליטות טהורות, וכבר בדקה כמה פעמים אחרי הרגשה כזו וראתה שזה טהור, לא צריכה לחשוש [חכמת אדם סי' קיג סעי' ג]. ובפרט הקלו בזה היום שנשים לובשות בגד תחתון מהודק לגוף, ואם היה משהו היו רואות, בצירוף הסברא הנ"ל שכבר הורגלה בכך שיש לה פליטות טהורות.