עובד שאוכל מהמוצרים של המפעל

שאלה:

שלום כבוד הרב
כשהייתי נערה ( יותר מ 15 שנה) עבדתי במפעל של שוקולדים והיום תוך כדי שיחת חולין בעבודה נזכרתי שהייתי אוכלת מהמכונות שוקולדים תוך כדי עבודה . בעבר כשעשיתי זאת זה היה לי ברור שהדבר מותר . לא חשבתי יותר מדי כי ככה הרבה היו עושים . אבל פתאום היום חשבתי שאולי יש פה עניין של גזל .
מה כבוד הרב אומר. יש עניין של גזל ? ניתן לעשות משהו בעניין ?
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

מאוד יכול להיות שבעלי המפעל לא מקפידים על אכילת שוקולד לעובדים. אבל קשה להתיר איסור גזל מסברה מסופקת. ולכן יש להודיע למנהל על הנעשה ולשאול האם את חייבת לשלם, או שהייתה הסכמה לעובדים לאכול.

בהצלחה.