נקיות מצואה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
שאלתי היא :
1] כאשר אני מזיע, האם יש מקום לחשוש שאני לא נקי [לעיתים קורא שקצת מן הצואה מעורבבת עם הזיעה וזה ממש מלוכלך !] ?

2] לפעמים הבגד התחתון נכנס לי קצת בפנים חוץ מכבודכם, ואני חושש לטינוף. האם יש לחשוש כאן לטינוף ?

3] אם אני לא בודק את עצמי בשני המקרים הנ"ל, האם יש כאן פשיעה ולא יצאתי י"ח ק"ש ותפילה ?

(או שאין שום פשיעה ואפילו אם הייתי מטונף יצאתי כל עוד שלא בדקתי ?)

תודה רבה מראש !

תשובה:

אדם בריא לא צריך לחשוש מכזה דבר, זה סתם לחץ מיותר.