יכוון פניו כנגד בית המקדש

שאלה:

שלום וברכה,
רציתי להבין מהי הכוונה בגמרא ובשו"ע שיכוון אדם פניו כנגד בית המקדש,
האם לחשוב שהוא ממש ממש עומד בקודש הקודשים מול הכרובים ושם הוא עומד ומתפלל?
חיפשתי אחר כל מיני לשונות של פוסקים ומוסר ופעם כתוב "יכוון ממש כאילו עומד שם" ומקום אחר כתוב "יכוון ליבו כנגד אותו המקום" ועוד כל מיני לשונות סותרים ומרגוע לנפשי לא מצאתי, יורני הרב הדרך בה אלך.

תשובה:

עיקר הנושא וכפי שכתוב בפסוק והתפללו אליך דרך ארצם, ואינו שיכוון שהוא מתפלל כנגד המקום הזה ששכינה לא זזה הימנו, אבל לא שהוא עצמו עומד שם. מקון המקדש הוא שער השמים כידוע בפסוק בתחילת פ' ויצא.