תפילת הדרך

שאלה:

שלום וברכה לכבוד הרבנים

אני נוסע בכל בקר למקום עבודתי ובדרך אני משתדל לנצל את הזמן ללימוד תורה. בדרך כלל אני מתחיל ללמוד עוד לפני שהאוטובוס יוצא מהעיר. אבל הרבה פעמים עד שאני מתארגן להוציא את הספרים מהתיק, הגענו כבר ליציאה מהעיר, ואז אני צריך לומר תפילת הדרך. אבל אני צריך גם לומר את היהי רצון שאומרים לפני הלימוד.
עכשיו השאלה היא בעצם מחולקת לשתים:
א. אם אני עכשיו מתחיל ללמוד, מה צריך לומר קודם תפילת הדרך או את היהי רצון שלפני הלימוד, או שעדיף לאמר את התפילה לפני הלימוד רק ממש סמוך ללימוד?
ב. כמו שבשמע קולנו מותר לבקש על כל דבר, אולי גם בתפילת הדרך מותר לבקש, ואז אולי אני יכול להוסיף את היהי רצון לפני חתימת תפילת הדרך?

אשמח בתשובת הרבנים שליט"א

תשובה:

שלום וברכה

קודם תגיד תפילת הדרך אם כבר בא זמנה, ואחר כך את היהי רצון שלפני הלימוד, שהוא אין לו זמן מחייב.

אין לשנות סתם מטבע לשון שטבעו חכמים, תאמר בזה אחר זה.

בהצלחה רבה ושיתקבלו התפילות.