תפילת פועלים

שאלה:

שבוע טוב
יהודי שמתחיל לעבוד מאוד מוקדם בבוקר באופן שאין לו אפשרות להתפלל בנץ כיון שיאחר לעבודה, אולם בעל הבית נותן לו רשות להתפלל מיד כשמגיע למקום עבודתו אלא שבמקום עבודתו אינו מצליח להתרכז בתפילה מפני העוברים ושבים, האם יש מקום להתיר לו להתפלל בבית קודם הנץ ? כלומר מה עדיף תפילה דיעבד בריכוז או תפילה לכתחילה שלא בריכוז?
[אשמח אם תצרפו מקורות של פוסקים שדנו בעניין זה].

תשובה:

הלב נוטה שעדיף תפילה בריכוז לפני הנץ, אבל קשה עלי ההכרעה. בפרט ששניהם בלי מנין.