בעל קרי

שאלה:

לרב שלום לפי מה שאני יודע בעל קרי מעיקר הדין לא חייב להחליף בגדים גם מכוון שזה מכוסה! אומנם עדיף להחליף. השאלה שלי אם לא החלפתי האם יש איסור שיפלו טיפות מים על המכנס באותו המקום למשל טיפות גשם ? ולמה אני שואל את זה מכוון שפעם קראתי באיזה מקום שקרי יבש שנרטב חוזר להיות טמא ואז כאשר זה נרטב אני חושש שמא מחמת הרטיבות יהיה לח כלפיי חוץ האם יש עניין לחשוש מזה או שאין בעיה בדבר ואפשר שירטב ואין עניין בדבר

תשובה:

זה לא יעבור את כל הבגד וירטב. אבל באופן כללי בלאו הכי כדאי להחליף בגד, כדי שלא יהיה עליך מזכרת עוון.