מספר שאלות

שאלה:

בס״ד
שלום.

1. אם באמצע קריאת שמע הבחנתי שהתבלבלתי בסדר הקריאה ודילגתי על קטעים, מה עליי לעשות?
2. האם מותר לדבר תוך כדי קריאת שמע שעל המיטה לפני ברכת המפיל?
3. כשמתפללים תפילה קצרה (כשהחזן מתחיל את תפילת שמונה עשרה בקול עד קדושה), כיצד עליי להתפלל את תפילת שמונה עשרה? לחכות שתסתיים קדושה ואז לחזור לראש התפילה? או שלהתחיל איתו מה׳ שפתי תפתח ולהגיד איתו תוך כדי ולהמשיך לבד לאחר הקדושה מ״אתה קדוש״?

תשובה:

שלום וברכה

1. חוזרים לראש הפרשה.

2. כיון שזה נאמר רק לשמירה – מותר לדבר בין הפסוקים.

3. יש בענין זה מנהגים חלוקים: בני ספרד מתחילים יחד עם החזן [ראה כף החיים סי' רלב ס"ק י], ובני אשכנז נהגו [משנה ברורה שם ס"ק ח] להתחיל אחר הא-ל הקדוש. ספרדי שמתפלל עם אשכנזים או להיפך ינהג כבני המקום כדי שיחשב לו תפילה בציבור.

שיתקבלו התפילות

מקורות:

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לא הבנתי. כאשכנזי אני ממשיך מ״אתה קדוש״, אמרת שאחרי קדושה אני עושה את ״זה״, הכוונה היא שאחרי קדושה ואתה קדוש אני עושה את הצעדים ואומר ה׳ שפתיי תפתח? או שבהתחלה עם השץ?