להעביר לאחרים סיכום של הקורס

שאלה:

נרשמתי לקורס ושלמתי עליו וסכמתי אותו. אני רוצה להעביר לחברה את החומר מתוך הסיכומים שלי, ובכך לחסוך ממנה את ההשתתפות בקורס. האם מותר?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר להעביר את הסיכומים של הקורס שהתלמידה סיכמה. וכשם שהלומד החכים ויכול ללמד את החומר לאחרים, כמו כן הסיכומים שלמד בקורס ושילם על הלימודים, הסיכומים שייכים לתלמיד ומותר להעביר לאחרים, ואין בכך משום איסור הפרת זכויות יוצרים.

בהצלחה.