בעלות על זכות צפיה בהרצאה בזום

שאלה:

שלום הרב

הזמנתי את המרצה …..

לתת שיחה ביישובנו …..

סיכמתי איתו על תשלום עבור השיחה ליישוב בזום על סך ……

גביתי מכל משתתף סך של ….
(לאור ריבוי הנרשמים זה כיסה את ההרצאה ועוד הותיר סכום מסויים לפעילות חינוכית אחרת )

ערב השיחה התקשר מישהו מיישוב אחר, לשאול האם יוכל לקבל קישור לשיחה

השבתי לו שאיני יודע מכיוון שהמרצה נותן את השיחות הללו ליישובים שונים ומתפרנס מכך.

השואל מהיישוב האחר התקשר למרצה (על דעת עצמו) ושאל אותו האם יוכל להיכנס לשיעור ולשלם על כך (להעביר את הכסף על ידי האפילקציה….) .

המרצה השיב בחיוב.

למי אמור להגיע הכסף – האם למרצה (כך הבין המרצה)
או אל המארגן (כך הבין המצטרף מהיישוב השני) ?

מצד אחד אני שכרתי אותו לערב הזה,

מאידך ההרצאה הזו היא קניין רוחני שלו, איתה הוא רץ ביישובים השונים .

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הנתונים שהעלתה שהשיווק של המרצה אמור להיות רק בישוב שלכם, א"כ אין למארגן בעלות על צופים שמגיעים מישובים סמוכים, כיון שבישובים סמוכים אסור למארגן להפיץ אותו, ולכן רווחים שמגיעים מישובים אחרים שייכים למרצה ולא למארגן.

בהצלחה.