מעשר לאב החולה וזקוק לעזרה

שאלה:

שלום וברכה !

אבי שיחי׳ גר בחו״ל, ונמצא בשיקום לאחר אירוע מוחי בחו״ל, ובני משפחתי מפחדים ללכת לביקור בגלל הקורונה, וגם לא מרשים כל הזמן להיכנס בגלל הקורונה והם גרים מרחק שעתיים משם,
האם מותר לי שאני גר בישראל ואין לי דרך בכלל להאכיל אותו או לנו לבני במשפחתי שגרים בחו״ל ולפנות לאיש שיש לו אישור להיכנס ולשלם לו כסף ולקנות גם אוכל לתת לו על כל ביקור ממעות מעשר כדי לבקרו ולקנות לו אוכל ולתת לו לאכול כל יום?
(כפי ששמנו לב הוא לא אוכל הרבה מהאוכל שנותנים בשיקום (רואים את זה שירד לתת משקל) ומתי שכן הבאנו לו אכל כמו אחרי צום,
(כבר התלוננו על למנהל השיקום על הזילזול לאוכל ואין עם מי לדבר)
האם מותר לנו לשלם את זה ממעשר כי זה יוצא לחודש הוצאה די גדולה

תודה

תשובה:

אפשר בלי ספק לתת ממעשר. בשורות טובות ורפואה שלמה.