קדושת ספר הפטרות (נביאים) הכתוב על קלף

שאלה:

האם סופר הכותב ספר הפטרות כמו ספר תורה על קלף צריך גם לומר בכל פעם שהוא כותב אחד מהשמות הקדושים "לשם קדושת השם"
בברכה

תשובה:

לא. אין צורך לקדש שמות, בלאו הכי אין לזה קדושת ספר תורה, אף שקדושתו גדולה מסתם ספר הפטרות מודפס.

מקורות:

המנהג הזה אכן ידוע בין קהילות הספרדים, לעשות ספר הפטרות בקלף כספר תורה [מחמת יוקר הכתיבה לכתוב נביאים שלמים כמנהג הגר"א ועל פי הלבוש בסי' רפד]. לגבי הנחתם בארון הקודש הכל לפי המנהג ולמעשה כיון שזה על קלף ובכתב סופר ולא בדפוס נהגו להקל, ראה שו"ת ישכיל עבדי חלק ח סי' ד. לגבי עמידה בפני ספר זה, מעיקר הדין ודאי לא צריך, אבל מרן הסטיפלר החמיר על עצמו בכך, ראה ארחות רבינו ח"ג עמ' רלב.