לבישת ציצית שני חורים או חור אחד?

שאלה:

שלום רב ותודה על האתר בזכותכם הוספתי שעות של לימוד לסדר היום שלי
רציתי לשאול בעניין לבישת ציצית.
למדתי שלפי בעל העיטור צריך בגד ד' כנפות של 2 חורים. ואע"פ שהמחבר לא חושש לזה הב"ח הציע לחשוש רק בטלית קטן כי אז לא מחזי כיוהרא. אצל החסידים (מאלה שאני מכיר והסתובבתי בהרבה חצרות) נוהגים כהב"ח אבל אצל הבני תורה שנוהגים ע"פ מנהגי לטאי לא חוששים לזה. ככה נראה לי
האם נכון לחשוש לזה ובפרט שאנחנו לובשים הטלית מתחת הבגד ובודאי לא מחזי כיוהרא? (כלומר אם זה לא מנהג אבותי האם יש עניין להחמיר)
וגם רציתי לדעת אם הרב יכול להסביר את שיטת הב"ח לאלה שלובשים בטלית מעל בגדיהם לגמרי (ולכאורה באירופה לא רק החסידים הלכו ככה) למה זה נקרא בצינעה??
תודה ותזכו למצוות

תשובה:

שלום וברכה

בעיני אין דבר יותר חזק ויותר חשוב מן המנהג, אנחנו אנשים עם שורשים ומנהגים שהתקבלו מדורי דורות, וכיון שבארצות אשכנז רוסיה ליטא ובארצות המזרח לא נהגו כהב"ח, ורק קהילות החסידים בפולין נהגו בזה, אין לשנות מן המנהג. יש הרבה מאוד תחומים שניתן למצוא בהם שיטות כאלו ואחרות, ואם כל אחד יקח חירות לעצמו לעשות גם כך וגם אחרת, כל חוט השדרה קהילתי והמשפחתי שלנו ישחק לגמרי ואין לזה טעם, יש מנהג וכולנו מתלכדים סביבו, כל עדה כפי מנהגיה, ועל כך כבר נאמר אל תיטוש תורת אמך. היה לי ידיד שאמר לי שבספירות העומר הוא סופר פעמיים גם "לעומר" וגם "בעומר" ועושה תנאי שמה שהכי טוב יתפוס. אמרתי לו ש"רווח" אחד ודאי יצא מהמנהג הזה שלו, הילדים שלו כבר לא ידעו אם אומרים "לעומר" או "בעומר"…

עדות החסידים נוהגים ללכת רוב הזמן עם מלבוש עליון על הציצית ובכך מכסים את כנפותיה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. חבר שלי כל ימיו לבש טלית קטן עם שני חורים, כי ככה אימא שלו קנתה לו מצעירותו.
    אימא שלו ספרדיה ולכן קנתה לו כזה, אביו בעל תשובה ללא מנהגים כלל.
    אביו אשכנזי ועכשיו מתלבט מה לעשות?