מתי מברכים על הציצית

שאלה:

שלום וברכה,

אני נוהג ללבוש ציצית ביום וגם בלילה, בשינה.
אותה הציצית ביום ובלילה ולא מחליף לאחרת. אחת לימות החול ואחד לשבת.

השאלה שלי היא מתי אני בדיוק מברך על לבישת הציצית? והאם רק לאח הכניסה לבית המרחץ ולבית הכסא?

תשובה:

שלום וברכה

אכן זו הנהגה לא נכונה, אתה בעצם נכנס כל יום לספק ברכות… אלא אם כן יש לך טלית גדול, בזה נהגו לפטור את הציצית קטן בברכת הטלית גדול ואז הכל בסדר, אבל אם אין לך טלית, תחליף, אחת ללילה ואחת ליום, אחרת זה ספק ברכות. מספק נכון שלא מברכים [גם אחרי מקלחת ושירותים לא מברכים כי זה הפסק קצר, דברי הביאור הלכה בענין זה בסי' ח מדברים על הפסק של שעתיים, כך אמר החזון איש].

בהצלחה